2010. július 10., szombat

Strand - negatív

Mit utálok a stranban: mert ilyen is van.
1. Ha a mellettem lévő akárki bagózik, és az orrom alá jön a füst, a csikkeket pedig ott hagyja a füvön. (azt hiszem, a Velencei tónál van olyan strand, ahol van külön dohányzó, meg nemdohányzó rész. Nem tudom, ezt miért nem lehet máshol is bevezetni, vagy kijelölni egy dohányzó helyet)
2. Ha az újonnan érkező úgy pakol le, hogy az ő plédje majdhogynem egybefügg a mi plédünkkel. Miért kell a másiknak a szájába mászni, miért nem lehet 3 lépés távolságot tartani? Hülye dolog napozás után arra felülni, hogy majdnem fejberúgtam egy pasast, mert a hülyéje nem tudta kiszámítani, hogy mennyi helyet foglal a plédje. (hely van egyébként, nincs tömeg)
3. Ha elkényeztetett kölykök koszos lábbal végigtrappolnak a kiterített pléden, vagy törölközőmön, anyuci-apuci meg nem tanítja meg arra, hogy lehetőleg fűre lépjen, ehelyett bárgyún mosolyog.
4. Ha közvetlen mellém egy hangos (nagyon hangos) társaság érkezik, akik azt hiszik, hogy a belépővel megvették a strandot is. (bár egyszer egy ifjú párocska telepedett le a közelünkben, és amikor beszélgettek, a fiú hangját alig hallottam, de amikor a csaj beszélt, akkor annyira hangos volt, hogy majd' szétrepesztette a dobhártyámat. Ráadásul fosta a szót trendesen. Nem zavarta, hogy körülötte mindenki hallja, hogy anyu mit csinált, és mi a véleménye Tomiról, milyen szemétláda a főnöke, meg hasonlók. Kedvem lett volna megkérdezni a pasitól, hogy "te ezt hogy bírod elviselni ezt a hangerőt?", vagy átszólni a csajnak, hogy rakjon fel hangfogót. Kész megkönnyebbülés volt, amikor elmentek úszni.
5. Ha valaki lefoglal egy padot, vagy egy asztalt. Nem azért, hogy leüljön, hanem azért, hogy lefoglalja. Na, ez biztos, hogy nem engedném. Lennének bérelhető padok, akinek kell, és a többire meg az ülhetne le pihenni, aki akar. Vagy netán az asztalnál megebédelne, utánna pedig húzna vissza a plédjére.
Épp ma néztem: a pad le van terítve végig törölközővel, a csomag rápakolva az ülőrészre, a két nyugdíjas pedig a pad mögött hasal a pléden. Egyszer sem ültek le a padra. Viszont a csomagért nem kell lehajolni.
Egy másik eset is történt velünk, még régebben, amikor a nagyim is jött velünk a strandra, de ő nem szeret fürdeni, át sem öltözött, csak úgy jött, nézelődni, és le szeretett volna ülni valahová. Természetesen, minden lócán csomagok, törölköző. Az egyiknek a sarkán volt egy kis szabad rész, oda leült, hogy végre, van hely. Erre, a cuccok tulajdonosa a földön lévő plédjéről szólt oda, hogy "az foglalt!" Erre a nagyim visszaszólt neki, hogy jól van, majd ha ide akar jönni, akkor ő feláll. "Természetesen" nem jött oda.
6. Ha a medencében egy család, vagy egy akárki kisajátítja a lépcsőt, és nem lehet bemenni, se kijönni tőle, mert ő ott olyan jól érzi magát.Mai esetem, hogy a mély vízű úszómedence létrájára apuci odatette a kis ovis gyerekét, (aki úszni nem tudott) a másik két kölyök pedig ott kapaszkodott jobbról-balról. Persze, ficánkoltak, meg elengedték a létrát, apuci meg kapdosta el őket, nagyon élvezték, csak éppen az nem esett le senkinek, hogy azon a létrán senkinek közlekedni nem lehet.
7. Ha a úszás közben tapad-ragad a tenyerem, mert annyira magas a medencében a vízálló-naptej koncentráció. Mert ugye az az új szokás, hogy jó fél cm-es vastagságban kenik be magukat az egyének, és aztán azonnal zsupsz, csobban a vízben. Szerintem tökmindegy lenne, ha egyből a medencébe nyomná a naptejes flakon tartalmát,...de mindegy...
Na, lehetne ezt még fokozni, de azt hiszem "röviden" ennyi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése