2012. május 20., vasárnap

Bodzaital recept

Most már leírom, mert minden évben készítek, és minden évben fél óráig keresem a receptet, hogy mennyi citrom, és mennyi cukor kell hozzá. Pedig egyszerű, akár meg is jegyezhetném, de nekem ez valamiért nem megy (mármint a receptek megjegyzése, meg fejből sütés-főzés, nekem le kell írni mindent)

Ma is elmentünk bodzavirágot gyűjteni. Tehát kezdődhet az idei bodzaital gyártás! Előszedtem az ötliteres üvegeket, és...

Nos, akkor a bodzaital (és nem bodzaszörp!) receptje:
Egy 5 literes befőttesüvegbe 9-10 virág, kb. fél kiló cukor, 2-3 feldarabolt citrom és teleengedni vízzel. 2-3 nap alatt a meleg napon megpezsdül, akkor leszűrni, és utána hűtőben kell tartani - esetleg egy kis szalicilt tehetünk hozzá, ha nem fogy hamar.

Megjegyzés: valahogy minden évben kevesebb cukrot teszek hozzá, (drága a cukor!) és több virágot, és így kissé savanykásabban is nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése