2012. november 27., kedd

Epres túrótorta

Ez egy gyümölcstorta lenne, ezzel a krémmel több gyümölccsel is el lehet készíteni. A mi kedvencünk eperrel, vagy (télen) szederrel.

4 tojásból piskótatésztát keverek.
Az én gyümölcstorta formámhoz ennyi piskótamassza kell. (kb. 28 cm átmérőjű a forma)

A krém a szokásos puding alapú krémem:
4 dl tejből vaníliapuding
fél RAMA (olcsó margarin nem jó) habosra keverve némi porcukorral
Ezt a kihűlt pudinggal egybe keverni.
Hozzáadni egy fél kg túrót, és szükség szerint még kikeverni (krémesíteni)

Ez a krém mennyiség 2 gyümölcstortára elegendő.

A gyümölcstorta alapot megkenem a krémmel, rápakolom az epret (más gyümölcsöt) és a tetejére (lehetőleg) piros zselét csurgatok. A zseléből tökéletesen jó az olcsóbb fajta is, (lidl-es, aldi-s,penny-s, Haas) Ezt a tasakon leírtak alapján, 2,5 dl vízzel, és némi cukorral lassan felfőzzük, amíg letisztul, majd én rögtön csorgatom a tortára, vékony sugárban, és kellően magasról.

Szederrel is nagyon finom.
Sőt, ez a túrókrém sima piskótához is finom, ha a tetejére csokimázat kenünk, akkor ki is nevezhetjük túrórudi tortának :-))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése