2013. december 29., vasárnap

Szaloncukor házilag

Kipróbáltam én is, hogy milyen a házi szaloncukor.
Finom, és jól mutat a karácsonyfán.

 

Elég sok leírás található a neten, így forrást inkább nem jelölnék, ha nem baj. 

A lényeg az, hogy többféle aszalt gyümölcsöt be kell áztatni narancslébe (felnőtteknek vodkába, rumba), majd ha megpuhultak, akkor a lével együtt masszává turmixolni. (botmixer) 
(Nálunk aszalt szilva, mazsola, sárgabarack volt, és hozzá adtam még egy kis maradék kandírozott narancshéjat.)
Majd hozzá kell adni némi őrölt mandulát, a masszából rudakat gyúrni, feldarabolni. Ez egy kicsit szikkadjon (mondjuk fél nap?) majd olvasztott (ét)csokiba mártogatni, hűtőbe tenni, és ha megdermedt, akkor csomagolni.

A csomagolóanyag az sütőpapír, és alufólia.

És ilyen belülről: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése