2012. október 4., csütörtök

Fahéjas csiga

Én nem is gondoltam, hogy ez a fahéjas csiga ennyire finom. Elsőre olyan "száraznak" tűnik, pedig egyáltalán nem az.

Olvastam, dicsérték, gondoltam, megkóstoljuk. Bejött.
A tésztája az aszalt gyümölcsös kalács tésztája is egyben: (nagyon jó kis tészta)

2 dl tej
1/2 pohár joghurt
50 dkg liszt
10 dkg cukor
12,5 dkg margarin
1 tojás felverve
2 dkg élesztő
1 kávéskanál só

Bedobom a gépbe, megvárom míg dagaszt, keleszt, majd kb. 1 cm-re nyújtom a tésztát. Megkenem puha (olv.) margarinnal, megszórom fahéjjal, cukorral, feltekerem, és 1,5 cm-es karikákat vágok belőle.
Sütőpapíros tepsibe rakom, és 180 °C-on 20 percig sütöm.

Frissen a legfinomabb!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése