2013. augusztus 12., hétfő

Nem bruschetta

...ez valami más, de finom. Paradicsomos kaja, ami nyáron mindig van a hűtőnkben. Leírom a receptjét, mert most kicsit gondolkodnom kellett, hogy hogyan is csináltam tavaly???
(jövőre meg csak még szenilisebb leszek :-D)

Kell hozzá:
2-3 gerezd fokhagyma
3 db paradicsom
kevés olívaolaj
bazsalikom levelek.

A fokhagymát apró kockákra vágom, olívaolajban kissé megfonnyasztom. Közben a paradicsomokat meghámozom (vízforraló segít :-)), kis kockákra vágom, majd az olajban fonnyadó fokhagymára öntöm, és összekeverem. Finoman főzöm egy kis ideig, hogy a paradicsom megpuhuljon, és egy kis leve is elfőjön, majd rászórom a bazsalikomot. Sózni lehet, ízlés szerint :-))

Hidegen is, melegen is kitűnő, elsősorban pirítós kenyérre tesszük, de ugyanilyen finom pl. vajaskenyéren is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése