Én elfogadom ezt az álláspontot is, nincs ezzel semmi baj, de nekem semmi bajom sincs a nyers tojással, feltéve, hogy megbízható helyről származik. Gyerekkoromban is mindig megkóstoltam a cukorral kikevert tojássárgát, a gyerekeim is, és soha, semmi bajunk nem volt.
Ezt a tiramisut, többször is elkészítettem, és szeretjük nagyon.
Tehát, kell hozzá:
-1 doboz mascarpone, 250 g, (a Lidl-es tökéletes, és nem is olyan drága)
-2 tojás (friss legyen!)
-2 evőkanál porcukor
-1 cs. vaníliás cukor
-Babapiskóta, 1 csomag, 200 g-os
-Kávé lefőzve, (és kicsi tejjel felöntve, hogy ne legyen olyan erős, és pici rumaromával megbolondítva)
-Kakaó (nem az instant, hanem a valódi, kakaópor)
A tojás sárgáját a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a mascarpone sajtot. Utána belekeverjük a tojás habbá vert fehérjét. Ez lesz a krém.
A babapiskótát belemártjuk a kávéba, majd egy tálban sorban, egymás mellé rakjuk. Befedjük krémmel, majd megszórjuk kakaóval. Erre ismét egy sor mártott babapiskóta jön, majd krém, és kakaó.
Hűtőbe tesszük, lehűtjük, és fogyasztható.

(kép: wikipedia.com)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése