2016. december 3., szombat

Trochanter bursitis - az én történetem - 5+2 rész (orvos, és EMS készülék)

Ott hagytam abba, hogy az MRI lelettel visszamentem a dokihoz. (persze, én is elolvastam előtte. Lényegében semmi gond nincs, egy kicsit vízhiányos az egyik csigolyám, van egy pici kitülemkedés a másiknál, és ennyi. Az én koromban szerintem már mindenkinek van ilyen, vagy több is ettől)
A doki persze rögtön belekapaszkodott ebbe. A kis kitülemkedésbe. Hogy az igaz, hogy nincs sérv, de ez már egy sérv előtti állapot. És ne fussak. Ne biciklizzek. Menjek gerinctornára. Meg hogy ettől a kis kitülemkedéstől fáj a bursa, és az izom. És ezzel le is zárta a dolgot, fogadjam el, hogy életmódot kell váltanom.

Hát pedig én ezt nem hiszem. A derekam sose fájt. A hátam se. Bírtam sportolni, futni, gyalogolni. Én egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy egy normális életkornak megfelelő gerinc ilyen problémát okozna. És azt is mondtam neki, hogy érzem az ínhüvelyt, hogy be van dagadva sok mozgás után, és az izmom is fáj, olyan, mintha görcs lenne benne. Ő meg volt győződve, hogy a gerincem miatt van. Visszaküldött a háziorvoshoz, hogy irassam ki a gyógytornát. Szerintem meg ez valami más.

Ismét eljutottam odáig, hogy nincs egy normális doki, akihez be is lehet jutni emberi időn belül, és aki megszüntetné ezt a vacak kis alattomos fájdalmat bennem? Nem igaz, hogynincs rá megoldás.

Ismét net, ismét kutakodás. Abban megerősítést kaptam, hogy az a kis elváltozás a gerincben nem okoz ilyen panaszokat. Esetleg később, ha sérvvé válik. De nálam most ilyen nincs.
Olvastam viszont a EMS/TENS-ről. Meg lökésterápiáról. Hogy bursitisre jó. Meg izomfájdalomra, gyulladásra.
Pont következő héten akcióztak ilyen kis készüléket a Lidl-ben. Utána olvastam, teszteket kerestem, külföldi oldalakon is. Legtöbben dicsérték.
Beruháztam egyre. Így néz ki:
(gondoltam, ha másra nem, izom építésre jó lesz, ha már nem bírok edzeni) Van 4 db tappancsa.
Az első héten minden nap felraktam a fájós farizomra egy fél órás fájdalomcsillapító programot. Napról-napra éreztem, hogy jobb lesz. Múlik a görcs. (ami valószínüleg azért alakult ki, mert kímélve a bal oldalamat, kissé féloldalasan léptem, még ha ezt tudatosan nem is vettem észre)

Szóval, kb. 1 hét alatt rendbe tett ez a kis készülék. Egyre többet bírtam gyalogolni, és állni.

A bursa fájdalom még nem múlt el, sajnos, még mindig érzem azt a pontot, tapintásra enyhén fáj. Ha sokat mozgok, bedagadnak az inak, és fáj.

De már eljutottam odáig, hogy az állatkertben kb. 5 km-t gyalogoltam, (pihenőkkel) 4 óra hosszat voltunk kint, és semmi bajom nem volt utána.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése