2017. június 5., hétfő

A második Alley Cat versenyünk.

Ez egy biciklis tájékozódási verseny a városban. Már tavaly is végigcsináltuk, akkor családi csapatban, de -mivel a fiúk tavaly kicsit lassúnak ítélték a tempót-, most ismerősöket bevonva fiúk lányok külön-külön csapatban indultunk.


Női csapatban neveztünk, 3-an voltunk, M., D. és én. 15 állomás volt, ebből 3-hoz nem adtak címet, csak nevet. A térképet átnézve az Ipari út felé indultunk, tudjuk le a Borbányai részt. Még be sem fordultunk az Ipari utcára, egy fiú versenytárs jött velünk szembe, és mutatta, hogy arra. (Köszi, így nem kellett keresgélni). Visszafelé a Lujza utca kissé felé volt túrva, de átvergődtünk rajta. A körforgalomnál a MOL kút, D. beszaladt pecsételtetni, én közben neten kiderítettem, hogy merre található a Drink&Bull. D. visszaadja a papírt, nézem, valami fura. Be van írva a Bull&Drink címe. Majd leesett... hoppá, ez nem is a mi papírunk :-) Na, de kiével cserélhették el? Egy profi pólós srác fújtatta a biciklit. Rákérdeztünk. Ő észre sem vette... de szerencsére a papírok visszakerülnek a gazdájukhoz :-) (még szerencse, hogy nem hajtott el gyorsan)

Ezután kis utcákon átvágtunk a Malomkerti házak között, majd átértünk a Debreceni útra. Egy utcával arrébb jöttünk ki, mint a Szilfa csemege, majd ezután irány a Hatzel téri 100 éves patika. Innen irány a Toldi utca, csak sejtettük, hogy valahol a végén lesz a 99. szám, és így is volt. Innen becéloztuk a Színház utcát, viszonylag egyenes úton át lehetett menni a belvárosba. Színház utcán gyors házszám nézés, persze, hogy a másik végén van a 35. Itt összefutottunk versenytársakkal. Ők is a Bethlen G. utcai boltot keresték ezután, pont ahogy mi is. De csak a számot tudtuk mindketten, azt nem, hogy hova esik. A volt Kemév ma TB székház felé indultunk, persze ez a kis útszakasz közben behajtani tilos lett, (mi szembe áttekertünk) és persze, hogy pont arra jött egy rendőrautó... de nem foglalkoztak velünk. :-) szerencsére. Megtaláltuk a Palermo csemegét, (itt is összejött több versenyző) pecsét, és irány ki a piac felé. a Rákóczi 100.-ba.

Előtte kicsit variáltunk, hogy hova tegyük a sorban az Univerzum üzletházat, ami ugye a belváros, de itt még úgy gondoltuk, hogy majd a Rákócziról visszafelé egyenes úton útba ejtjük. A Rákóczi 100. előtt megnéztem a papírt, és újraterveztem, mert a Hímes utca innen közeli, tehát kis utcákon (ismét behajtani tilos szakaszon, ami korábban nem volt ott...) A Hímesből viszont már Sóstó is közel volt, így kihagytuk a belvárost, és letudtuk a sóstói kört. Itt hibáztam egyet, nem figyeltem,és bekevertem a Tölgyes út helyett a Tölgyes csárdát vettem irányba, nem is tudom, hogy lehet így elnézni. Már a Főiskolán vágtunk át, amikor valami gyanú motoszkált bennem, elővettem a papírt, és akkor láttam, hogy bekevertem, és a Csongor úton kellett volna kimenni Sóstóra. Innen már nem fordultunk vissza, kimentünk a Sóstói úton. Arra viszont nem számítottam, hogy Pünkösd napján Sóstó tele lesz autókkal, csak helyben szembesültünk vele. A felüljáró után a kerékpárúton végig parkoltak, és az Állatpark mellett bedugult az út, néha még biciklivel sem tudtunk rendes tempóval tekerni az autók között. Ez egy kis plusz kilométer volt, míg elmentünk a Siesta panzióig, és vissza, de ez már így esett :-) Ezután irány a strand, majd megint kerültünk egy kicsit, mivel nem a rövidebb úton mentünk a tömeget kerülgetve, hanem a Fürdő úton, de cserébe gyorsabban haladtunk. A Korányin vissza Örökösföldre. Itt már D. kezdett fáradni, így kicsit visszább vettük a tempót. A Tesconál letértünk a Család utca felé, Játszóház, majd a Törzs utcai kocsma, ezek nem voltak messze egymástól. Innen jó lett volna célba érni, ahogy eredetileg is terveztük, de hátra volt még a kimaradt Universum. Elhaladtunk a cél előtt (láttuk, a fiúk már beértek, és ott várnak) ismét hátsó kis utakon (behajtani tilosban :-) de gyorsan letudtuk az utolsó állomásunkat. Ismét egy fiú segített, hogy ne keresgéljünk, mutatta, hogy melyik az a büfé. Ezután már tényleg irány a cél. 32 km lett a vége, és 2 óra 9 perc. 

(azért tér el a két eredmény, a menetlevélen található, és a saját mérésem, mert én a titokszobás térképnézegetés után indítottam az endomondo-t, így csak a biciklizés időtartamát mérte, míg a teljes versenybe beleszámít a térkép nézegetésével eltöltött idő is.)


Célba érkezés után kaptunk babgulyást, és megbeszéltük a fiúkkal, ki merre ment. Ők teljesen ellenkező irányba indultak, mint mi, és az is kiderült, hogy ők valahogy kihagyták az Univerzum üzletházat. Nekik 35 km lett a vége, viszont sokkal gyorsabbak voltak, 2 órán belül végeztek. 

Megvártuk az eredményhirdetést, és meglepődve hallottuk, hogy a női csapatoknál az első helyezett a miénk. (kissé gyanús volt, hogy neveztek-e rajtunk kívül, ugyanis volt több női versenyző, de hogy milyen nevezéssel, azt nem tudhatjuk. Lényeg, hogy kaptunk oklevelet, készült fotó, ahol gondolom, kellően meglepett fejet vágtunk :-D


Összefoglalva nagyon jó verseny volt, szép időt fogtunk ki, ugyanolyan jól éreztük magunkat, mint tavaly, és egyértelmű, hogy jövőre is itt a helyünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése