2018. február 15., csütörtök

Súlyzós edzés és állapotjelentés

Régen írtam, először az állapotjelentés a csípőmről. (a régi bursitis és ínszalag gyulladás)

Mára eljutottunk odáig, hogy végre napok telnek el fájdalom nélkül. De még mindig nem mondom, hogy tökéletes. Alapból érzem az ínaknál a dudorokat, néha sikerül a fájdalmas pontot is eltalálni, igaz, már csak tompán fáj, és emellett picikét több mozgásra érzek a combom oldalán egy égő érzést, úgy kb. egy tenyérnyi területen. És a térdem belső oldalánál a combomon is megvan az az érintésre kissé fájó terület. Hát ennyi. Futni még nem mertem elkezdeni vele, de a mindennapi életben már úgy-ahogy elvagyok. És tudok egy kicsit edzeni is, mint például ma.

Nem volt kedvem elmenni edzésre, így itthon súlyzóztam egy kicsit. Ezt a súlyzó készletet most vettük a Decathlonban, és az a lényege, hogy van 2 db rúd, és különféle súlyú tárcsák, amelyekből 2-4-6-8-10 kg-os kézisúlyzókat lehet összerakni.
Én 2 db 4 kg-ossal edzettem most, ez bőven elég, érzem is a vállamat, meg a felkar izmokat. Azt nem mondom, hogy nagyon megerőltettem volna magamat, de úgy gondoltam, elsőre bőven elég lesz.


A neten találtam nagyon jó videókat, és azokból szedtem az ötletet a gyakorlatokra. A pulzusomat annyira nem nyomta fel, egyszer érte el a 105-öt, (ami nálam a zsírégető alsó határ) és egyszer érte el a 113-at. Amúgy meg olyan 90 körül mozgott.

Az a tervem, hogy ezt így legalább hetente 3-szor megismétlem, és akkor talán lesz valami eredménye is.

Áprilisban Spartan, addigra muszáj erősödnöm, és formába hoznom magam. Ezt a nevezést olyan kalandosan szereztem, hogy egyszerűen nem adhatom oda másnak :-)
(aki szintén nevezett nyitás napján Nagykanizsára, tudja, hogy miről beszélek :-D)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése