2018. március 8., csütörtök

Előttünk zárt a kassza a Lidl-ben... érdekes stílusban

Az történt ma, hogy beálltunk a pénztárnál az egyik sorba. Álltunk, álltunk (mögénk nem állt be senki, mert az előttünk állónak púposan volt a kosara, és ezért, vagy nem ezért - de másik sort választottak, Kivéve mi. Mi türelmesen vártunk. Már majdnem a szalagnál voltunk, de ugye előttünk a sok cuccot még pakolták - amikor megszólal a hang, hogy "az 1-es kassza bezárt, kérjük ne pakoljanak a szalagra"
Erre mondtam a páromnak, hogy mi még azért rápakolunk, mert itt állunk a sorban...  én kis naív, úgy gondoltam, hogy a mi árunkat még lehúzza, és majd utánunk bezár. (Megjegyzem, nem volt sok cuccunk, úgy kábé 6-8 tétel)
De kiszól a pénztáros nő a kassza mögül, hogy aki még nem pakolt a szalagra, az álljon át egy másik sorba. Mondom neki: -de mi már itt állunk egy ideje, nem most jöttünk. -Akkor is, álljunk át máshova.

Hát jó. Átálltunk. Biztos éhes, vagy sürgősen cigiznie kell, vagy csak letelt a munkaideje, én megértem. De mérgelődtem, mert szerintem ennek egyáltalán nem így kell működnie. Aki már a sorban áll, annak igenis, le kell húzni az áruját. Max, meg lehet kérni, hogy szóljon, ha mögé állna valaki. Vagy az új beállóknak szólni, hogy bocs, de zárva a kassza. De az én időmmel ő ne játszadozzon, mert ehhez nincs joga.
Ha szemét lennék, akkor simán rápakoltam volna a szalagra, és figyelmen kívül hagyom, amit mond.

De nem vagyok szemét.

Átálltunk egy másik, kicsivel hosszabb sorba, és az járt a fejemben, hogy mi van akkor, ha ez a nő is gondol egyet, és bezárja a kasszát, és akkor állhatunk megint egy másik sorba, aztán másikba, aztán másikba....  mert mindig mindegyik bezár előttünk... és akkor sose megyünk haza :-)

Zártak már le kasszát máskor is, mikor sorban álltam, Itt a Lidl-nél is, meg az Aldiban, Penny-ben, Sparban, de mindig, mindenhol lehúzták a sorban állók áruját. Ilyen még sosem volt, hogy szabályosan átküldenek, hogy kezdjem újból a sorban állást. Ja, és ráadásul utasít. Semmi bocsánat, vagy elnézést.... se kedvesség.

Hát, mit mondjak, nem voltam jókedvű a mai vásárlás után.

De aztán mentünk még a Spar-ba, ahol virágot osztogattak, és ez visszahozta a jókedvemet :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése