2009. október 4., vasárnap

Office Depot

Már egy jó ideje nem szeretek az office depo-ba járni, csak akkor megyek oda, ha nagyon-nagyon muszáj. Mivel itt a környékenez az egyetlen hétvégén is nyitva tartó írószer bolt, így néha kénytelen vagyok bemenni, bár nem szívesen teszem.

Hogy miért? Csak mert egyszerűen úgy érzem, zavarok....
Az egy dolog, hogy nem köszönnek. Mivel multikban nem szokás, bár erre is tudnék pozitív példát mondani. De hogy ha én köszönök, és csak bámul, és nem köszön vissza...., na az már bosszantó.

Hogy meg sem kérdezi, hogy esetleg segíthet-e, az megint csak egy dolog, fogjuk rá, hogy multiknál nem szokás. (bár erre is egyre több pozitív példát tudnék) De hogy annyira bele van merülve a számítógépbe, hogy az embernek esélye se legyen kérdezni, na, az kicsit bosszantó. Ráadásul, hogy a képernyőn nem munkával kapcsolatos adatok vannak, hanem az internet megy, na ez bosszant igazán.

Mert netezzen a drága a munkaidejében, ha a főnöke megengedi, az kit érdekel, de ne a vevők lássák kárát, ha ugyan felfogta  a kereskedő, hogy tulajdonképpen belőlük él. Mert lehet, hogy egy hétvégén 1 vevő jön be, akkor vegye már tudomásul, hogy nem a netezésért fizetik, hanem azért, hogy a vásárlóval foglalkozzon, ha az igényli. Ha meg nem, akkor visszamászhat  a képernyőre, bár egy köszönés erejéig akkor is meg kellene szakítania szerintem.
A ráadás pedig az, hogy a biztonsági őr a másik gépnél ült, és abszolút nem foglalkoztatta a körülötte lévő valóság. Úgyhogy jól elvoltak. Az eladócsaj a fogyókúrás oldalával, a biztonsági őr pedig a hírportállal. A vásárló meg csináljon amit akar, ha bejött, majd kimegy.

Olyan is előfordult már, hogy a dolgozók többen álltak a pult mögött, bámulták a netet, és nagyot röhögtek közben. Bár, azt meg kell jegyeznem, hogy az egyikük felnézett, amikor beléptem. De aztán nagyon gyorsan vissza is tért a röhögnivalóhoz, hiszen az sokkal szórakoztatóbb, mint egy vásárló, aki mindig csak hülyeséget kérdez, aztán meg esetleg vesz valamit, amit nekik be kell ütni a pénztárgépbe, sőt, még a pénzt is el kell venni. Erre az időre kiesik a netezésből. Felháborító!

Szóval, kicsit hülyén éreztem magam, akkor is, és most is. Nem csoda, hogy legtöbbször üres a bolt.
Egyébként meg, ha belegondolok, nem is lehet ez olyan rossz munkahely. Bemegyek, netezek, és még fizetnek is érte. Igazgató Úr (vagy Igazgatónő!) Véletlenül nincs maguknál felvétel???

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése