2010. szeptember 14., kedd

3-ik osztály

Túl vagyunk az első szülőin, megismertük a tanár néniket, meg egy kicsit a szülőket is. Most újra ismerkedni kell, gyerekeknek is, szülőknek is, kitalálni, hogy ki kinek a fia-lánya, mert volt ez az osztálybontás, amivel én nem nagyon rajongtam, de hát ez van, ezt kell szeretni. A fiam ugye a számtech. tagozatra, egyszerűbb nevén a matekos osztályba került. Összesen 25-en vannak, ami nagyon jó kis osztálylétszám.
Remélhetőleg jó közösség fog kialakulni, az első szülőin jónak tűnt a szülők hozzáállása. Az osztálypénzt sem vitték túlzásba, (nagyon helyesen) ugyanannyi maradt, mint tavaly volt. Ebből sok mindenre futotta, nagy része a gyerekekre volt költve, és év végén még maradt is egy közös fagyizásra, és részben szalonnasütésre. Remélhetőleg az idén sem lesz másképp.
A tanár nénik kedvesek, de azért látszik, hogy ez már nem 1-2-ik osztály. Ott még azért játékosabb volt minden, a tanár nénik jobban pátyolgatták őket. Most a 3-ik már keményebb lesz, a tanulás terén is, meg egyébként is, kezdik szokatni őket az önállósodásra, vagyis kezdenek felkészülni a felsős osztályokra.
Nagyobb a követelmény - főleg matekból. (ők pl. fogják tanulni azt, amit a másik osztályban csak 4-ikben, és a könyvük is hasonló nyelvezetű, mint az ötödikeseké) Gyorsabban kell gondolkodni, többet kell fejben számolni, és lesz matek szakkör. (na, ez az, ami a fiamat nem igazán hozta lázba :-)) a természetvédelmi szakkör annál inkább :-))
Számítástechnika - az ugye nyilván lesz, órarend szerint, a felsősök számtech termében, már volt órájuk, ismerkedtek a géppel, a szabályokkal, és ki lett jelölve mindenkinek a helye.
Ezen kívül: Népitánc -órarendben, egy tesióra helyett, ennek nagyon örül.
Sakk óra: ez is órarendben lesz, nem kötelező jelleggel, 18-an mennek, a többieknek addig szabad foglalkozás lesz. Persze, az én fiam az elsők között volt, aki jelentkezett, elsős kora óta várja, hogy sakkozni járhasson. (ebben a suliban minden teremben van több sakk, és már az elsősök is olyan ügyesen játszanak, akit érdekel)
Foci: ez nem órarendes:-)), játékidőben lehet járni, természetesen az én fiamnak ott a helye, ez nem is kérdés.
Német óra: ez is különóra, szabadidőben, fizetős (de nem vészes) és a gyermekem mindenképp folytatni akarja a német tanulást. Egyébként tényleg nagy élmény volt neki, amikor a nyaralás alatt az idegenvezető (nem a miénk) németül beszélt, "elkapott" szavakat, hogy ezt is értette, meg azt is...)
Télen korcsolyázni fognak járni, természetesen ez sem kötelező, de biztos, hogy az én fiam nem fog kimaradni belőle. /korcsolyát kell venni :-(, vagy bérelhető, a belépő ingyenes lesz /
És akkor még zenére is járni szeretne, konkrétan gitározni tanulni, meg vízilabdázni is....
A zenét "eltoltuk" hogy majd jövőre, a vízilabdát nem tudom... attól függ, hányszor lenne egy héten, meg mennyiért...meg kellene nézni egy edzést, szerintem arról sem lenne lekésve.
És már eljutottam odáig, hogy örülök, hogy nem érdekli a grafika, az angol, a moderntánc, a hittan (ez utóbbi érdekelné, csak az idén nem jöttek, hogy lehet járni)
Ennyi különóra éppen elég egy gyereknek.
Valamikor tanulni is kell.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése