2013. november 10., vasárnap

A legegyszerűbb almás rétes

A legegyszerűbb almás rétes úgy készül, hogy veszek egy csomag réteslapot. Pl. a Pennyben. Vagy Aldiban. Vagy Lidlben...Azt a fajtát veszem, amit a hűtőpultban kell keresni, 8 lap van benne.
Veszek 4 db szép, nagyobb almát. (vagy 5 kisebbet) Meghámozom, 4 felé vágom, majd uborkagyalun szeletelem.

Az egyik réteslapot kiterítem, csorgatok rá egy kis olajat, ráteszem a másik lapot, ezt is leolajozom. Szórok rá zsemlemorzsát, majd rászórom az almát, erre fahéjat, cukrot, majd feltekerem, és mehet a tepsibe.
(Nem tudom, miért, de a fahéjat, és a cukrot néha elfelejtem rászórni, ilyenkor kitekerem a rétest, pótolom a cuccot, majd ismét visszatekerem. Érdekes, a zsemlemorzsát sosem felejtem el :-)))

Ha készen van mind a 4 tekercs, akkor egy pici olajat még csorgatok a tetejére, és 200 fokon, kb. 30 percig sütöm.

Finom, hamar elfogy.

Kép nincs.

(mondom, hamar elfogy...)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése