2017. április 26., szerda

Csak az OTP-hez NE!!! Utálom őket

Utálom az OTP-t, mondtam már?
Az első bankom volt, akkor még nem volt más, de úgy megszivattak, szemét módon...aztán hülye helyzetbe kerültem miattuk...  hogy megfogadtam: egyszer és mindenkorra befejeztem velük. Bárhová, csak hozzájuk ne.

Sajnos, most kényszerhelyzetben voltam, amikor a fiamnak kellett junior számlát nyitni, és sehol máshol nem volt ilyen lehetőség. A többi bankban megszűnt a diákszámla, egyedül az OTP-nél van ilyen.

Nem volt más választás, kénytelenek voltunk itt megkötni. Valahol reménykedtem, hogy talán fejlődtek valamit ügyfélkezelésből, meg mindenből, gondoltam tegyünk egy próbát, de a fiammal megígértettem, hogy az első adandó alkalommal lelép innen, amint teheti. Bárhová, csak az OTP-től el.

Kezdjük ott, hogy az információs pultjuknál direkt személyesen megérdeklődtem, hogy nyithatok-e számlát a gyereknek, mondtam, hogy hány éves, és hogy neki is ott kell-e lenni, erre azt mondták, hogy nem kell, mivel 18 éven aluli, kiskorú, és megnyithatja a szülő is, neki nem kell ott lennie.
Ezek után ültünk egy fél órát, néztük az üres pultokat, hogy melyik ügyintéző meddig nézegeti a monitort, és kivel beszélget. Komolyan, rajtunk kívül nem volt várakozó ügyfél.
Nagy nehezen végre hívtak, és ügyintéző elé járulhattunk. Aki közölte, hogy gyerek nélkül nem nyithatunk számlát. Pont. Mondom, itt van a pénz a kezemben, be akarom tenni a bankjukba, és nem lehet? Hát nem. Méhg meg is jegyezte, hogy miért is gondoltuk, hogy gyerek nélkül megnyithatjuk a számlát, neki is alá kell írni. Hiába kiskorú, elmúlt 14 éves.
Hát ez fasza, ezért érdemes volt előre érdeklődni, meg várni a semmire, csak annyit mondtam, hogy akkor ezt a tényt jó lenne az információval is egyeztetni. (bár az ügyintéző ezt pont leszarta, még egy elnézést, vagy egy sajnálom se telt ki tőle) Mindegy, kapja be.
Azért annyi haszon volt, hogy kiderült, hogy a gyereknek nem ingyenes a pénzfelvétel, csak ha betölti a 16-ot, addig nem is nyilatkozhat, és szülő sem nyilatkozhat helyette. Értem, fizessen csak aki még fiatal, mi megvárjuk, míg betölti a 16-ot, majd jövünk, addig meg jó helyen lesz otthon a pénzünk a mini széfben.

Később futottunk még egy kört, ekkor már gyerekkel, időpontra, és az interneten megadva az adatokat. Az információ közölte, hogy ilyen néven nincs időpont nyilvántartva, üljünk le, és várjunk. Mondom, ne szórakozzon, és elővettem az SMS-t, mondtam a reg. számot. Ja, mégis van, bocs. Annyi pozitívum volt a dologban, hogy elhangzott egy elnézést, és körbetelefonálta a pultokat, hogy ki tud fogadni, ugyanis 15 perccel a foglalt időpont előtt értünk oda.
Ügyintézőhöz kerültünk, sokkal kedvesebb volt, mint a múltkori, intéztük a papírokat, megvolt a számla. (kiderült az is, hogy benne vagyok az OTP adatbázisában, a 18 éves kori nevemmel és személyi igazolvány számommal :-) mondtam, hogy nyugodtan lehet törölni, de inkább átírta. Mindegy, elvan az ott a gépben)
Aztán ahogy készen voltunk, befizettük a pénzt, eszembe jutott, hogy az ingyenes pénzfelvételi nyilatkozatot vajon aláírtuk-e, mert nem melékeztem rá, és nem is találtam a papírok között. Visszamentünk, rákérdeztünk, ja, bocs az úgy látszik kimaradt, de semmi gond, gyorsan pótoljuk.
(még jó, hogy észrevettem, ugyebár..., mit érdekli őket, kifizeti az ügyfél)

Harmadik kör: várjuk a bankkártyát. Én úgy értelmeztem, hogy kiküldik, 2-3 hét, de nem jött. Eltelt egy hónap azóta. Kártya nincs. Most nem tudom, hogy én értettem félre, és be kell menni érte, vagy kiküldték, de még nem kaptuk meg. Jó lenne tudni. Felhívtam őket telefonon, gondoltam naívan, megérdeklődöm, hogy ott van-e a bankfiókban, vagy nem, mit csináljak, érdemes beautózni a városba, parkolódíjat fizetni, várni, és rángatni a gyereket a tanulási idejében (mert ugye csak ő veheti át), vagy várjunk még türelmesen, és küldik.
Felhívom őket, először is, nincs olyan menüpont, ami ügyintézőhöz irányít. Mindegyik csak szám nyomással elintézhető valami, de egyik sem az enyém. Ügyintéző kapcsolása nincs. Visszalépés nincs. Hívom mégegyszer, más menüponton. Szerencsére a végén ügyintéző. Géphangon. (amúgy nem tudom, ezeknek ezt oktatják valahol, hogy ilyen vontatottan, lassan, csaknem szótagolva beszéljenek, vagy már korán reggel ennyire fásult az illető? alig bírtam kivárni, míg kinyögi a nevét, meg hogy mi-ben se-gít-he-tek. Már majdnem úgy válaszoltam én is, szótagolva.. :-))
Elmontam, hogy miért hívom, mondtam, hogy nyitottunk egy számlát egy hónapja, és hogy a bankkártya hollétéről szeretnék érdeklődni, hogy bankfiókban van-e vagy postán, netán elveszett... erre azt mondja: És mi a kérdés? Bazzzzzz... ez komoly? IQ mennyi? Jó, én türelmes vagyok, elismételtem neki. Hogy mi a kérdés.
Erre azt mondja, hogy nekem nem adhat felvilágosítást, mert a gyerek már elmúlt 16, és majd ha ő felhívja őket, akkor neki megmondják.
Hát kapják be!!!
Én megértem, hogy védik a személyes számlát, de egyrészt én vagyok a törvényes képviselője a kiskorú gyerekemnek, ez benne is van a szerződésben, valamint nem a számla egyenlegéről érdeklődtem, nem pénzt akartam levenni, nem a PIN kód kellett, csak annyi információ, hogy postára adták-e azt a nyavajás kártyát, vagy másszunk be érte a városba a bankfiókba, és csesszük el ott az időnket.
Úgysem adják ki nekem a kártyát, ezzel tisztában vagyok, nem is ezt kértem, csak annyit, hogy ott van-e, vagy nincs ott. Hogy ne menjünk potyára. Tényleg akkora titkos információ ez???

Ja, és felhívtam a helyi fiókot is, hátha itt normálisabban állnak a dolgokhoz, de az automata közölte, hogy az én készülékemről ez a szám nem hívható.

Tényleg egy gyerektől várják el, hogy telefonon intézkedjen? Komolyan megfordult a fejemben, hogy megkérem az egyik fiatal munkatársamat, hogy hívja fel őket, végül is minden adat nálam van, a nagyokos OTP-sek úgysem tudnák, hogy a fiammal beszélnek, vagy nem, és kiadják a kért infót, amit nekem nem, még a számla egyenleget is, ha anníira akarnám, de nem foglalkozom velük, mert ez már a röhej kategória.
Nem vagyunk cigányok, akik elveszik a gyerek pénzét. Én az a szülő vagyok, aki inkább ad, tőlem nem kell félteniük a gyerekem pénzét, amit mellesleg tőlem kapott, de ez már részletkérdés. Valamint a szerződésben is szerepelek mint törv. képviselő,  és akkor most kit képviselek? Mert a gyerekemet nem, hiába vagyok szülő, gondviselő, és ő hiába kiskorú még. Ráadásul szívesen rámbízza az intézkedést, miért kell akkor rákényszeríteni? Ráér még erre.

Ezek sajnos nem változnak. Még egy ilyen hülye csökött bank nincs az országban. Mindenkinek azt mondom, kerülje el őket, ha teheti.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése