2017. november 30., csütörtök

Kipróbáltam a Kinezio Tape-t

Igen, mert nem lehet csodálkozni rajta, hogy kipróbálok mindent, amit lehet, talán még a ráolvasást is, csak legyen már ismét a régi a csípőm...

A kinezio tape-ról elég sok helyen lehet tájékozódni, mire jó, és hogyan működik. A lényeg, hogy ad egy bizonyos rögzítést vagy alátámasztást az ízületnek, amellett, hogy a mozgás szabadsága megmarad.

Tehát, elmentem egy gyógytornászhoz, aki ilyen tape ragasztással is foglalkozik. Először is, elmondtam, hogy miért gondoltam erre a lehetőségre, megkérdeztem, hogy mi a véleménye, az én esetemben érdemes-e ezzel foglalkoznunk.

Azt mondta, hogy nagy ízületekre általában nem szoktak tape-t rakni, mert igazából a kisízületeknél érződik a hatása, de azért megpróbálhatjuk, hátha segít valamit, de ha mégsem, ártani biztosan nem fog.
Úgyhogy felragasztott több rövidebb szalagot, egymást keresztezve.

Tapasztalatom:
Első nap estére elkezdett fájni az a pont, feltételezem, a szalagok nyomták valamennyire. Akkor megfordult a fejemben, hogy leszedem. De vártam reggelig. Jobb lett, a fájdalom elmúlt.
Második nap délután veszettül elkezdett viszketni a szalag alatt a bőröm, és én nem tudtam megvakarni. Megint kis híja volt, hogy nem téptem le az egészet a francba...

Utána viszont már semmi bajom nem volt vele. Sétáltam egyszer 3 km-t, majd két nap múlva több, mint 10 km-t. Szépen tartott, vagy észrevétlenül tette a dolgát, mert a terhelések után egy enyhe nyomásfájdalmon kívül semmit nem éreztem. Nem görcsölt a farizmom, nem fájt a combizmom.

Tehát, alapvetően jó volt.

Maradhatott volna még rajtam, de másfél hét után viszont kénytelen voltam leszedni sajnos. Az volt az oka, hogy elég rossz helyen van, és a bugyi-nadrágnak mnden leüléskor, felálláskor, lehajláskor útban volt, és így elkezdett felválni a széle, és minden mozgáskor a ragsztó eléggé fájdalmas módon húzta meg a bőrömet. Hiába vágtam le a felkunkorodó darabot, ha egyszer már elindult felválni, akkor nem tudtam megállítani a folyamatot.

Végül is már semmim nem fájt, még nyomásra sem találtam meg a fájó pontot, és ez jó jel.

Másnap, szalagok nélkül tettem egy oldalazó mozdulatot, és ismét meghúzódott minden, ami szokott... (farizom, combizom, egész a térdem belső oldaláig enyhén megfájdult) Este ismét ki tudtam tapintani a "gubót" az ínszalagon.
Hát nem tudom, de gyanítom, hogy a szalagos alátámasztás hiányzott. Dühös voltam, hogy kezdődik minden elölről.

Úgyhogy este ragasztottam a saját szalagomból két rövidebb csíkot, hasonlóan, ahogy az előző volt. Ez nem lett annyira szakszerű, és nem is tart annyira, mint az előző, de a semminél talán jobb lesz.

Reggelre ismét kipihentem a fájdalmakat, és látszólag minden oké.

Mindent összevetve: a tape szalag jó dolog, érdemes használni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése