Van nagyon sokféle muffin receptünk, elég sokat kipróbáltam már, van amelyik finom lett, van, amelyik kevésbé.
Ez a diós-meggyes a finomabbak közé tartozik.
Muffint nem nehéz sütni. Csak össze kell keverni a hozzávalókat. A szakirodalom szerint előbb külön a száraz és külön a nedves hozzávalókat, majd a végén a kettőt egybe. De én nem csinálok ennyi mosatlant. Egyszerűen megy minden egy edénybe, simán összekeverem, és mehet a muffin-sütőformába.
Hozzávalók:
20 dkg liszt
10 dkg cukor
5 dkg darált dió
fél csomag sütőpor (kb. 7 g)
1 tojás
kb. 1,5 dl tej
kb. 0,5 dl olaj (persze, ez lehet úgy kb. 5 dkg RAMA is)
a végén megy bele a meggy :-) nekem most befőtt, és egy kis szűrőnyi, amiben lecsepegtettem.
Én általában rugalmasan kezelem a recepteket, tehát ha több lesz a dió az nem rontja el, vagy ha valaki édesebben szereti, akkor több cukor kell. Ha lágynak látom, akkor megy bele még liszt, és a tejet se öntöm bele az egészet, hogy lássam, a tészta állagához képest kell-e bele önteni még. A tésztának olyan kicsit nyúlósnak kell lennie.
A muffinsütőbe kis muffinpapírokat rakosgatok, amit a dm-ben vettem. Az én sütőformám 12 db-os, pont erre elég a fenti recept.
Két kanállal szépen belerakosgatom a tésztát (láttam már fagyiskanállal is adagolni, az sem rossz ötlet, de én megszoktam a két kanalat. Egy evőkanál, amivel szedek, és egy kiskanál, amivel segítek a tésztát a formákba tenni.
A tetejére rakok 1-1 meggyet, és dió darabot. (persze, utólag jutott eszembe, hogy a tésztába is tehettem volna apróra vágott dió darabkákat, vagy akár étcsoki darabkákat is, szerintem nem rontotta volna el. Na, mindegy, majd legközelebb...)
Aztán berakom a sütőbe, és 180 fokon kb. 25 percig sütöm.
És kész is van, jó étvágyat hozzá :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése