Valamelyik nap eszembe jutott, hogy milyen régen ettem már egy igazán jó túrógombócot. Kedvem is támadt készíteni egy adagot.
Én amúgy nagyon szeretem a túrógombócot, de nem tudtam mindig finomra készíteni. többféle receptet kipróbáltam, de vagy szétesett, vagy kemény volt... szóval, egyik sem volt az igazi. Egy időben a mirelit túrógombócot készítettem, ami annyira nem volt rossz, de azért valljuk be, hogy a nyomába sem ér egy igazi jó házi túrógombócnak.
Aztán valahol ráakadtam egy receptre, ami végre jó volt. Így is írtam fel a szakácskönyvembe, hogy +Jó túrógombóc"
Azóta is ezt készítem, ha ráéhezek.
Hozzávalók:
250 g túró
2 db tojás
kb. 1 evőkanál cukor (ki milyen édesen szereti)
1 dl gríz
pici só
Elkészítés:
A túrót egy tálba teszem, villával összetöröm, majd hozzáadom a többi hozzávalót, és jól összekeverem. A tálat lefedem, és hűtőben 2 órát pihentetem.
Közben egy serpenyőben olajban prézlit pirítok, ezt félreteszem.
Ha eltelt a 2 óra pihenőidő, a masszából kis gombócokat formázok. Ebből a mennyiségből kb. 10 db gombóc jön ki.
Felteszek egy fazék vizet főni, majd amikor már forr, belerakom a gombócokat. 5 percig főzöm, majd szűrőkanállal kiszedem, és a pirított prézlibe teszem. A serpenyőt kicsit megrázogatom, hogy a gombócok minden oldala kapjon prézlit, és készen is van, lehet fogyasztani.
Én tejföllel leöntve és cukorral megszórva szeretem. De kóstoltam már házi baracklekvárral is, úgy is finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése