2009. április 23., csütörtök

Botanikus kert

Hétvégén a botanikus kertben jártunk. Nem oda készültünk, és csak véletlenül arra járva láttuk, hogy jé, pont nyitva van, mert egyébként zárva szokott lenni hétvégén, csak időnként rendeznek ilyen rendkívűli nyitva tartást, meg növényvásárt. Pedig nyithatnának gyakrabban is, mert látogató az volt rendesen, érdekelné az embereket, de ez inkább hétvégi program lenne, mint hétköznapi, munkaidőben.
Szóval, odakeveredtünk, bementünk, és nem volt nálunk fényképező!!! Ez pedig nagy hiba! Fájt a szívem, hogy azt a sok-sok gyönyörű virágot, és különleges növényt nem sikerült megörökítenem. Cserébe viszont éppen elkaptunk egy iskolai osztályt, akik idegenvezetést kértek, és hát hozzájuk csapódva, hallótávolságon belül maradva, sok-sok érdekes dolgot tudhattunk meg a botanikus kertről, és a növényekről.
A fiamnak a sok-sok óriási (és icipici) kaktusz tetszett, nekem a banánfa, amin volt egy nagy fürt zöld banán.
Ezen kívűl van még ott egy sétány, ami egy fát formáz, és minden ágához más fajta tulipánt ültettek. Erre a fa formájú sétányra rá is lehet látni, van előtte egy hídszerű építmény, arról lenézve egészen különleges látványt nyújt. Kár, hogy nem tudtam megörökíteni, mert nagyon tetszett.
Azért van tulipános képem, csak máshol fotóztam. Ezek is gyönyörűek.

tulipán1    tulipán sok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése