2011. augusztus 2., kedd

Bicikli

Megvettük végre az új bringát Bencének, mert a mostani, egy 20-as MTB már eléggé kicsinek bizonyult. Igaz, tekerni még tudott vele, de a térde már egész közel volt a kormányhoz, így nincs mese, cserélni kellett.

Elég sokat variáltam, és tájékozódtam a témában, többen ajánlották, hogy vegyek neki 26-ost, alacsony vázzal, máshol meg azt mondták, hogy biztonságosabb a 24-es.

A gyerek most 10 éves, és 142 cm magas. A 26-os kerékpárt 150 cm-es magasságtól ajánlják. A 24-est 9-12 év között, és kb. 155 cm-es magasságig. Tehát Bence pont határeset. Azért tudná hajtani a 26-ost is és ez esetben hosszú évekre le lenne tudva a bicikli téma, de mégis a 24-es mellett döntöttünk.

Hogy miért? Egyrészt azért, mert Bence eléggé óvatos típus, nem az a nagyon vagánykodó gyerek. Biztosabban közlekedik a 24-essel. Megállásnál, ha leteszi a lábát, könnyebben megtartja a biciklit. Azon kívül arra is gondolni kell, hogy lifttel közlekedünk, és több ajtón keresztül, valamint lépcsőn (keskeny rámpán) kell fel-le tolni a bringát, az ő erejével könnyebben kezel egy 24-est. Ráadásul a fékkarok is kisebbek, mint egy felnőtt biciklin, az ő kis gyerekkezével könnyebben behúzza.

Hát ezért lett 24-es. De mivel 1-2 év múlva ezt is ki fogja nőni, így nem ruháztunk be egy újba, hanem használtat kerestünk. Találtunk is, nem kézből vettük, hanem kerékpárbolton keresztül. Így át lett nézve, és fel lett szerelve a szükséges eszközökkel, amit a KRESZ előír.
Aztán majd 1-2 év múlva újra kezdjük a bringakeresést. De akkor már újat.

Tetszett ez:
hauser galaxy 26
és még jobban ez:
hauser grizzly 26
de mivel a 24-es mellett döntöttünk, ez lett belőle:
hauser wolf 24
/A képek a testbike.hu és a bike-shop.hu -ról lettek kölcsönvéve./

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése