2019. január 18., péntek

Ha az irigység fájna... parkolós sztori

Ezt nem tudom másnak nézni, szerintem ez szimplán csak irigység.

Arról van szó, hogy van egy élelmiszerlánc áruháza a városunkban, a vasútállomáshoz közel. Az ő parkolójukat sokan használják a telekocsis várakozásra. Ezt persze, nem úgy kell elképzelni, hogy egész nap ott állnak, és foglalják a helyet, hanem úgy, hogy megállnak, ki- vagy bepakolnak, és mennek is tovább. Vagy néha várni kell nekik, ekkor is kb. 10-15 perc, de legyen max. fél óra, és akkor sokat mondok.

Azt is előrebocsátom, hogy ebben a parkolóban bőven van hely. Tehát nem arról van szó, hogy ezek a várakozó autók elveszik a helyet a vásárlóktól, mert nem veszik el. Ráadásul az áruház környékén, a parkolón kívül is van elég sok megállási lehetőség. (Gondolom, a pontos helymeghatározás miatt szeretik ezt a parkolót megjelölni a telekocsizók, egyébként meg tudnak állni máshol is a közelben)

Szóval, ez az áruház kirakott egy táblát a parkolóban, miszerint csak vásárlás céljából szabad ott megállni. Ha nem vásárolsz, akkor ez szigorúan tilos. Sőt, még egy biztonsági őrt is fizetnek ezért, aki ott járkál, és figyeli az autókat, hogy melyik miért állt meg.

Végül is, megtehetik, mert magán területük, azt engednek oda, akit ők akarnak. És ha a a vásárlók nem tudnának megállni a parkolóban a nemvásárlók miatt, akkor azt mondanám, hogy teljességgel igazuk is van, és megértem.
De így azt mondom, hogy ez szimplán csak irigység. Ráadásul ráfizetéses is.

Mert ha belegondolunk, a telekocsira várakozók hova ugranak be gyorsan, ha szükségük van valamire, legyen akár egy gyors kaja, vagy innivaló? Hát, nyilvánvaló, hogy ide, ebbe az üzletbe.
De ha az autók nem állhatnak itt, akkor nem biztos, hogy ez lesz közelebb nekik, vagy egyáltalán eszükbe jut beugrani.
Tehát az üzlet elesik egy minimális vásárlóerőtől, bár nem hiszem, hogy ez nekik számít, nem akkora nagy a bevétel kiesés. De ha belegondolunk, a biztonsági őr óradíja, az igencsak kiadás nekik.

És ha azt vesszük, csak feleslegesen cseszteti az embereket, mert aki vásárolni jön, ugyanúgy meg tud állni, mintha nem mászkálna az őr. Csak így mondjuk tízzel több üres hely van, mint egyébként. Különben is, aki vásárolni akar, az az ajtó közelében akar megállni, aki telekocsizik, az pedig a parkoló leghátsó sorában. Bőven elférnek egymástól. szóval, szerintem semmi értelme nincs az üzlet döntésének.

Csak az irigység.... Mert miért ne?
De ez így megéri nekik?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése