2021. október 24., vasárnap

D4850 - Bőr bizonytalan és ismeretlen viselkedésű daganata - 3

 Állapotjelentés

Október közepe-vége

2 hónapja járok úszni, hetente 2-szer. Persze, a víz az nem tesz túl jót a 2-es számú sebemnek, gyakorlatilag mindig leázik róla a pörk. Aztán nedvezik, majd visszapörkösödik. Már azon gondolkodtam, hogy be kellene fejezni az úszást egy időre, mert egyre csúnyább lesz a sebem.

Viszont a legutóbbi úszás után azt vettem észre, hogy leázott ugyan a pörk, de belülről annyira nem nedvezik a seb. És másnapra a pörk sem lett olyan sötét színű, amilyen szokott. 

Ez fura, de szerintem nem rossz. Olyan, mintha nemsokára begyógyulna a seb. Persze, nem fog. De lehet, hogy a klóros víz kicsikét jót tett neki, átfertőtlenítette.

Az 1-es számú elváltozás viszont az utóbbi időben gyakrabban elreped, néha csak attól, hogy mozog a bőr az arcomon, pl. fintorgok egyet. Vagy hunyorítok, felhúzom az orrom.... Érzem, hogy húzódik, fáj, ég és viszket. Pedig ezt kenem a régi jól bevált kenőccsel, hogy zsírosan tartsam, és ne hámoljon. Mégis, mintha annyira kiszárítaná a klóros víz, vagy annyira elvékonyodott a bőr, hogy sokkal könnyebben sérül. Ilyenkor bekenem, és jobb lesz, kicsit rendbe jön.

Úgyhogy marad még az úszás egy ideig. Majd a műtét után úgysem járhatok jó ideig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése