2010. november 15., hétfő

Hétvége

Ezen a hétvégén annyira jó idő volt, vétek lett volna otthon ülni. Annál is inkább, mert nagyszerű program várt minket a Sóstói múzeumfaluban, a Márton napi vigasságok.
Rajtunk kívül még sokan gondolták úgy, hogy kilátogatnak a Múzeumfaluba, de azért találtunk parkolóhelyet, nem is olyan messze a bejárattól.
Amint beléptünk a Múzeumfaluba, hagymás-libazsíros kenyérret, és egy kis pohárka bort kaptunk. Mivel a párom vezetett, ezért "feláldoztam" magamat, és az ő borát is én ittam meg. (mellesleg nem volt nagy áldozat, mert igen ízletes borocska volt) Tehát a jó hangulatot már a bejáratnál sikerült megalapozni!
Ezután széjjelnéztünk a vásárban, közben a színpadon ment a műsor, éppen egy vetélkedő-féle, amit nem volt fontos nézni, akkor is szórakoztatott, ha csak hallgattuk.
vásár
A falu házaiban különféle bemutatók, és egyéb programok voltak. Kipróbálhattuk például, hogy milyen libatollal írni.
libatoll
Kaptunk egy füzetlapot, lúdtollat, tintát, és máris kezdhettük a betűvetést. Íme az eredmény:
írás
Ezen kívül ki lehetett próbálni a fafaragást, gyalut, fafűrészelést, és a kádár hordókészítő szerszámát.
kés a gyerek kezében
A kovácsmesternél sokáig néztük, hogy készül a patkó. Itt vásároltunk is, mini patkók is voltak, de Bencének jobban tetszett ez a kis kalapács:
kalapácska
Természetesen libák is voltak, meg libaszépségverseny, no meg enni-innivaló és kóstoló is.
libusok
Jó volt nézelődni, sétálni a faluban, még a gémeskutat is ki lehetett próbálni.
gémeskút

-/-
Vasárnap az Állatparkban töltöttük a napot. Nem túlzás, kell ide legalább 4-5 óra, ha rendesen be akarjuk járni. Általában egy évben egyszer-kétszer szoktunk jönni, mert elég húzós a belépője. De megéri, mert egyre több élményt nyújt a park. (Én emlékszem arra, amikor még Vadasparknak hívták, és volt benne néhány őzike, medve, vadmacska, és bagoly.Jó néhány évig -valljuk be-, elég unalmas hely volt, míg Gajdos Igazgató úr "kézbe nem vette" a sorsát. Azóta fejlődik a park, és évről-évre mindig több színvonalas látnivalót nyújt.)
Tehát ma ismét megnéztük a Zöld piramist, és az Ócenáriumot, láttunk Fóka Show-t, végigsétáltunk a Tarzan ösvényén, és láttunk sok-sok-sok állatot. Jól elfáradtunk, míg a végére értünk. (Erről most nem készültek fényképek, mert már rengeteg Állatparkos fényképünk van)
Még a Kalandparkba is el szerettünk volna menni, de sajnos az már nem fért bele a mai napba, mert hamar ránk sötétedett. Hiába, mégis csak november közepe van,  a "tavaszi napsütés" ellenére rövidek a nappalok. De nem baj, mert jövő hétre is hagyni kell valami programot :-))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése