2012. június 17., vasárnap

Ribizlitorta

Minden évben sütök ribizlitortát, amikor beköszönt a ribizliszezon. Ez olyan kellemesen savanykás, friss torta. Nagyon szeretjük, fincsi.

A receptje egyszerű:

6 tojásból piskótát sütök:
A 6 tojást szétválasztom, fehérjét a konyhagép edényébe, a sárgáját egy nagyobb tálba teszem.
A sárgájához hozzáadok 6 evőkanál cukrot. Jól kikeverem (kézi habverővel, aminek a neve ez, de én habveréshez sosem használom, csak keverés-kavarásokhoz)
A konyhagépet is beindítom, verje habbá a fehérjét. (ha nem lenne ez a konyhagépem, a habverő kiegészítővel, akkor lehet, hogy soha nem sütnék piskótát)
A habbá vert fehérjét belekeverem a kikavart tojássárgájához. Majd hozzáadok 6 evőkanál lisztet, és egy cs. sütőport.
A tepsibe sütőpapírt teszek (alufix, vagy hasonló kategória, olcsó nem jó) és 180 fokon sütöm. Kb. fél óra kell neki.

A krém:
4 dl tejből vaníliás pudingot főzök. (oetker) 3 evőkanál cukorral. Félreteszem hűlni. Egy fél rámát habosra keverek egy kis porcukorral (kézi habverővel) majd ha kihűlt a puding, a kettőt egybe kavarom. (szintén gép) Egy kis krémet félreteszek a torta tetejére, a többibe belekeverem a ribizlit.

A torta tetejére, a krémre is ribizlit rakok, jó sűrűn.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése