2008. július 2., szerda

Matek feladvány

Egy laza matek feladvány a gyermekemtől: - Az oviban most ugyanannyi nagycsoportos van, mint amennyi középső csoportos. A nagycsoportosoknál ugyanannyi fiú, mint amennyi lány. Na, találd ki, hányan vagyunk!
                     Megoldás: 6 nagycsop, 6 középsős, a nagyok között 3 fiú, 3 lány.

Egyébként nem találtam ki.
:-))

Azért az még ide tartozik, hogy elgondolkodtam rajta, hogy vajon miért jár olyan sok kiscsoportos gyerek az oviba. Ugye ilyenkor nyáron már össze vannak vonva, óvónénik egy része szabadságon, ilyenkor már tényleg csak az a gyerek jár, akit végképp nincs hova tenni. Illetve így volt ez a korábbi években. Amikor az én fiam kiscsoportos volt, összesen csak ketten voltak ebben a nyári összevont csoportban. Most meg, több mint a fele kicsi. Sőt, külön csoportba is rakták őket, mert elég sokan vannak.
Érdekes, hogy olyan gyereket is hoznak, ahol nyilvánvaló, hogy az anyuci nem dolgozik, hanem segélyen tengődik. Persze, itt felmerül, hogy talán azért jön a gyerek, mert az oviban kap enni, -mivel ugye nekik ez ingyenes-, otthon pedig lehet, hogy nem. Mindenesetre ez elég szomorú, de valahol érthető.
Azt viszont nehezebben tudom elfogadni, amikor az anyuka otthon van gyesen, ráadásul kertes házban laknak, és a nagyobbik gyereket ennek ellenére simán lepasszolja az oviba, pedig simán maradhatna otthon is. A gyereknek is kell egy kis lazítás.
Az én fiam sem fog végig járni, apucija szabadságon lesz az ovi utolsó hetében. Akkor ketten lesznek otthon. Pedig látszólag jól elvan az oviban, hiszen ő az egyik "rangidős", jár a barátja is, jól eljátszanak, van medence az udvaron, meleg napokra, egyszóval szívesen megy. de mégis, amikor megkérdeztük, hogy az utolsó héten menni akar, vagy inkább otthon maradna, egyértelműen az otthon maradást választotta. Még azt is hozzátette, hogy "de jó lesz"
Utána meg ovi szünet, és hiába fogadná egy másik, ún. társóvoda, én ezt mindig próbáltam elkerülni, és úgy intézni, hogy ez idő alatt meg legyen oldva a felügyelete.
Bár vannak sajnos olyan egyedülálló szülők, akik kénytelenek igénybe venni a társóvodát, de szerencsére nem sokan.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése