2019. április 14., vasárnap

Spartanosok (?) Szigorúan a magánvéleményem.

Láttam egy videót a neten. Egy Spartan versenyről. És egy STG csapatról.
Az most mindegy, hogy melyik verseny volt, és az is lényegtelen, hogy milyen nemzetiségű volt a csapat. (Annyit azért elárulok, hogy nem magyarok)

Na, most annyit azért tudni kell, hogy az STG csapatban csak az indulhat, aki rendszeresen eljár a helyi csapatos edzésekre. Tehát feltételezni lehet, hogy nem felkészületlenül vág neki az illető.

Szóval, megnéztem a videót, és kedvem lett volna alá kommentelni, hogy: "De gázak vagytok"

Ez a csapat ugyanis elég sajátosan versenyzett.

Először is, amikor át kellett menni egy max. térdig érő patakon, akkor a férfiak a hátukon vitték át a csajokat. Hát, én már itt szégyellném magam a helyükben, (mármint a lányok helyében) elmegyek Spartanra, és nehogy vizes legyek? Gáz.

Másodszor, az egyensúly akadálynál a nő ment a gerendán, a pasi meg mellette a földön, és ha a nő elvesztette kicsit az egyensúlyát, akkor a pasi segített neki visszanyerni, így nem kellett lelépnie, és teljesítette az akadályt.
Ez így viszont szabálytalan. Gáz. És az is, hogy nem volt senki, aki betartatta volna velük a szabályokat.

Harmadszor, a ferde negatív fal. Itt az egyik pasi leguggolt, a nő a hátára állt, a pasi felállt a nővel a hátán, aki így csak áttette a lábát a vele egymagasságba kerülő falon. Különösebb erőfeszítés nélkül. Mindegyik csaj így ment át. Meg se próbálták saját erőből teljesíteni. Gáz.

Aztán jött a majomlétra. Ez kimaradt a videóból, ( csak nem azért, mert szabálytalanul segítettek egymásnak?) ezt nem tudhatom, de ami benne maradt az sem volt szabályos. A fiú végigment a majomlétrán, de a végén nem ütötte meg a csengőt. Ennek ellenére a legnagyobb nyugalommal ment tovább. ( a szabályok értelmében ez így hibás teljesítésnek számít, és büntetőznie kellett volna.) Ez is gáz. És az is, hogy itt sem figyelt senki a szabályok betartására.

Aki tudja, hogy mi ez a Spartan, annak nem kell megmagyarázni. A Spartan az nem erről szól.

Ez a csapat viszont ( és főleg a lányok) ugyanúgy pózolt az éremmel, mint aki valóban becsületesen megdolgozott érte, és kipróbálta a határait.
És még büszkén fel is rakják a videómegosztóra.

Na, ez gáz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése