2008. június 26., csütörtök

A segélyekről

Mostanában elég sokat foglalkoznak a szociális segélyekkel. Rájöttek, hogy vannak emberek, akik nem is akarnak dolgozni, mert minek, ha úgy is jön a pénz, ha otthon mereszti a seggét. Már bocs a kifejezésért. Az ügyesebbek meg dolgoznak mellette, feketén, nekik meg milyen jól jön az a kis plusz.
Éppen ideje, hogy változzon valami, legelőször is a felfogásban.
Mert ugye nyilatkozik a tv-ben a nagyokos asszonyság, aztmondja: -Kapok 30 ezret a gyerekekre, meg 20-at segélyként, ha elmennék dolgozni minimálbérért, akkor se kapnék többet, csak 50 ezret. Azt meg megkapom így is, majd hülye leszek dolgozni.
Csak éppen azt felejti el a nagyokos, hogy a családi pótlékot a fizetése mellett is megkapná, így nem 50, hanem 80 ezer lenne a bevétele. Kábé.

De az is lehet, hogy ezeknek 30 ezer forint nem számít.
Akkor mégiscsak nagy a jólét, nem?
Egyébként én ezt az ötletet csak támogatni tudom, hogy igenis kössék közmunkához a segélyosztást, és igenis a gyerek járjon iskolába, és kapjon enni abból a pénzből, amit utána vesznek fel.
Mindenki tisztában van vele, hogy itt most nem azokról van szó, akik ténylegesen segélyre szorulnak, vagy ténylegesen nem bírnak dolgozni. Az más lapra tartozik.
Itt, ami sok embert irritál, az a -nem is akarok, majd hülye leszek- hozzáállás.

És igenis, örülök neki, hogy végre ezzel kapcsolatban elindult valami. Éppen ideje már.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése