2008. június 27., péntek

Szomszédék

Meg vagyok én áldva a szomszéd kölykökkel. Kettő is van, egy jobbról, egy balról. Kábé egyidősek. Ennek megfelelően sülve-főve együtt van a két család. Ez még úgy magában nem is zavarna, elvégre ápolni kell a jószomszédi viszonyt. Ellenben attól meg tudok veszni, hogy kiraktak a folyosóra egy ócska kanapét, kicuccolnak oda az apukák sörrel, az anyukák kölykökkel, és ott beszélik meg a világ nagy dolgait. Ez a beszéd önmagában is visszhangzik, és zavaró, hát hozzá lehet képzelni, milyen az, amikor a kölykök sipákolása is bekapcsolódik. Mert nem ám olyan kölykök, akik szép csendben tologatják a kisautót, áá, nem. Kivisznek egy játékot, amin aztán jól összevesznek, és megy a visítás. A szülők meg élvezik. Legalábbis másra nem tudok gondolni, mert meg sem próbálják lecsendesíteni őket.
Másik nagy kedvencem a műanyag kismotor, az a lábbal hajtós. Mind a kettőnek van. Ha megúnják a sipákolást, kihozzák a kismotorokat. De nem gurulnak vele, áá, dehogy. Az egy dolog, hogy versenyt motoroznak a folyosón, de valahogy az első kereket verik a földhöz, hagy koppanjon.

Van egy új játék is, na, azt imádom csak, amikor kihozzák. Akkumlátoros kisautó. Szerencsére (?) ebből még csak egy példány van. (jól lehet rajta veszekedni) Karácsonyra kapta a kiskölyök, na, azóza rendszeresen a lépcsőházi folyosón rodeózik vele, mert ugye a lakás kicsi, a játszótérre meg nem viszi le senki.
Komolyan gondolkodtam rajta, hogy én is ki fogom küldeni a fiamat, hogy ott görkorizzon a folyosón, ott jó sima a talaj, és ráadásul jó zörgős kerekű görkorija van. Csak éppen az tart vissza, hogy eddig mindig arra figyelmeztettem, hogy a lépcsőházban próbáljunk halkan közlekedni, most mit gondolna ez a gyerek, hogy hirtelen ez már nem érvényes.

Na, a szomszédékra visszatérve, arra sem tudtam rájönni, hogy miért indul mind a két kölyök nap mint nap bőgve a bölcsibe. Pedig már lassan ovis lesz mindkettő, és még mindig bőgésre, hisztire, vernyákolásra ébredek korán reggel.
De igazán azt nem tudom elképlni, hogy drága anyuci vajon miért rakja ki a bőgő kölykét a lépcsőházba?????
Nem akarnak ezek esetleg építkezni valahol? És valami ikerházban nevelgetni tovább ezt a két elfuserált kölyköt?
Annyira jó csend volt itt azelőtt!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése