2008. szeptember 23., kedd

Környezetvédő nap

Vagy valami ilyesmi lesz az iskolában. Lényegében szemétszedés. Gumikesztyűt kell vinni, meg nylonzacsit. A legtöbb gyerek utálja az ilyet.
De az én fiam olyan lelkes!
Végre valami, ahol kiélheti környezetvédő hajlamait :-))

 Ja, és ültetnek egy fát is. Vagy bokrot. Bár, ha jól belegondolok, mióta megvan az iskola, minden évben van ilyen nap, és annyi osztály ültetett már valami cserjét, hogy ez alapján egy hosszú, tömött sövénynek kellene lennie az iskolaudvaron. Ehhez képest alig van néhány satnya ágacska.
Kár.

 :-((


Kiegészítés kicsit később:

Először is, nem környezetvédelmi nap, hanem Takarítási világnap, de mindegy. A lényeg ugyanaz.
Másodszor, meg megvolt a nagy szemétszedés a suliban. Kérdezem a gyerkőcöt, na, milyen volt? Erre elkezdett panaszkodni, hogy neki milyen kevés szemét jutott, mert csak 4 db-ot szedett összesen. Fel is sorolta, tételesen, éppenhogy nincs leltárba véve :-)) Ezek szerint egy cigarettacsikk, egy csokispapír, egy kis fehér papír, meg egy nemtudommi, pedig esküszöm, mondta. Sőt, azt is mondta, hogy annyira kevés volt a szemét, (vagy annyira sok volt a lelkes gyerek(?) :-), hogy némelyik lurkó a falevelet is összeszedte, pedig az nem is szemét, ezt igazán tudhatná mindenki, max biohulladék, de az most itt nem játszott.
Mikor ezt mesélte, éppen a garázsból tartottunk hazafelé a lakótelepi házak között, és teljes elkötelezettséggel tartott még egy minielőadást a cigarettacsikkekről: -Nézd meg, itt is mennyi cigi van eldobálva! Pedig itt mindenhol van kuka kitéve. Olyan nehéz az a cigarettacsikk, hogy nem bírja elvinni az egyik kukáig? Vagy égeti a kezét? Miért kell azt így szétdobálni?
Mit lehet erre még mondani? Én csak annyit fűztem hozzá, hogy gyermek, nagyon sok felnőtt tanulhatna tőled!
De tényleg így is van!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése