2008. szeptember 15., hétfő

Vidor

Ígértem, hogy ejtek erről is néhány szót. A Vidor az egy nagyon klassz rendezvénysorozat, mintegy búcsúztatója a nyárnak, így szeptember elején. Itt minden a vidámságról szól. Van színház, koncert, film, és sok minden más.
Ilyenkor nyüzsög az egész belváros, érdemes kimozdulni, mert mindig van itt valami látnivaló. Kicsit később estefelé kezdődnek a koncertek a téren, nem akármilyen nevek zenélnek itt. Minden napra jut egy film, szintén itt a téren. Igazán hangulatos a szabad ég alatt mozizni, az sem utolsó szempont, hogy mindez ingyenesen. A napot éjfélkor a tűzzsonglőrök zárják. Mindez egy héten keresztül.
Nagyon szeretem a Vidort, és tényleg, ki lehet jelenteni, hogy évről évre jobb, és évről évre többet nyújt a közönségnek. Pedig már a legelső is nagyon tetszett. Az újságban is azt írták, már az is nagy erőfeszítésbe kerül, hogy ezt a színvonalat tartani tudják, ehhez képest tényleg egyre csak jobb.
Tavaly átkeresztelték Happy Art-nak.  Azzal magyarázták, hogy a külföldiek nem értik, hogy mi az a Vidor, ezért kell Happyart. Persze, sok ember zúgolódott, szinte senkinek sem tetszett az új név, szinte visszakövetelte a közönség a Vidor nevet. Így az idén újra a régi néven emlegették.
Szerintem - bár engem senki sem kérdezett, de azért elmondom - ez nem elsősorban a külföldiek fesztiválja. Hiszen a film, a színházi előadások, a bábszínház mind magyarul van. A külföldit ez ugyanúgy nem vonzza, akkor sem, ha happyartnak hívják. A koncertek, a jó zene, a híres nevek pedig, akit érdekelnek, az akkor is meghallgatja, ha Vidor név alatt invitálják. A mi fesztiválunk ne legyen angol nevű. Maradjon csak az, aminek először elnevezték: VI-dámság és D-erű OR-szágos seregszemléje.
Ami azért  (még!) nem országos hírű, de lassan az lesz, ugyanis óriásplakát hirdette országszerte. Akit érdekel, hogy milyen programokat kínál, csak egy katt a honlapra:www.happyartfestival.hu  (azért csak az artot erőltetik)
(Most r a díjazottak is fent vannak)
Ezután pedig jöjjön egy kis képes beszámoló:
      Utcagraffiti. Érdemes volt a lábunk elé nézni, tanulságos idézeteket olvashattunk, na meg az aznapi programot is.

Voltak bohócok, zsonglőrök, élőszobrok, sétáló jelmezesek.
   

BMX bemutató, és karikatúra rajzolók.
  
És persze zene, a tér több pontján is.
  

Színházi plakátok, humorosan.
Ezek csak egy délután képei. Az esti műsort sajnos nem tudom képekkel bemutatni, de talán el lehet valamennyire képzelni. Erről csak annyit: a hangulat fantasztikus volt.
Ja, és még valami. Jövőre is lesz Vidor.
Legalábbis remélem!

---

Kórus

Ez is a Vidoron történt, már messziről hallottuk, hogy egy kórus énekel. De fantasztikusan jók voltak, örökzöld slágereket, és mai számokat énekeltek. Közelebb értünk, és akkor jött át az egész hangulatnak a lényege, a körülöttük álló emberek is velük együtt énekeltek.
Felhangzott a "nem csak a 20 éveseké a világ" szerintem mindenki ismeri. A fiamnak is tetszett a dal, a refrénjét ő is énekelte, főleg azt a sort, hogy: -"lalala, lalala, lala lalalala"
Amikor vége lett a dalnak, még énekelt volna tovább, ezért így adott hangot a nemtetszésének: -Ó, ne már! Olyan jó volt ez a lalala!
:-))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése