2008. november 6., csütörtök

Olvasás 2

Minden nap hordja haza az elsősöm az olvasókönyvet, mert ugye abból gyakorolni kell. Tanultak már vagy 10 betűt, és kétbetűs "szavakat" kell összeolvasnia. Úgy bírom, amikor elmagyarázza nekem, hogy az "am" az úgy van, hogy a maci azt mondja, hogy "a" és utána morog egyet. A "ma" pedig a fordított világban van, ahol először morog, utána mondja, hogy "a".
Érdekesen tanulnak manapság, sok játékkal, de legalább odafigyel, és szereti. Van ám memóriajáték is, meg szótagkereső. Ezeket egy munkafüzetből kell kivagdosni, (anyucinak házi feladat) :-)) és aztán a gyereknek van mivel játszani. vannak képek, és meg kell keresni mellé azt, hogy milyen szótaggal kezdődik. Szépen ki kell rakni egymás mellé. így, játékkal szívesen tanul a gyermek.

Na, de nagyon elkanyarodtam az első bekezdéstől. Szóval, ott tartottam, hogy gyakoroljuk az olvasást. Van vagy 5 db kétszavas 5 sorban, gyakorolnivaló. (sa, se, só.. va, ve, vó...ma, me, mó...stb.) 

Gyermekem végigolvassa egyszer, hibátlanul. Az, hogy egyszer vízszintesen, egyszer függőlegesen, egyszer átlósan olvassa, az manapság már nem kihívás. Közli velem, hogy most becsukott szemmel fogja olvasni. Mondom, hogy becsukott szemmel az nem olvasás, mert éppen az a lényege, hogy látjuk a betűket, amit össze kell olvasni.
Erre ő becsukja a szemét, és végigmondja az olvasnivalót. Hibátlanul :-))
:-)))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése